kaméleonok

kaméleonok

Milyen gyakran kell etetni a sisakos kamélonokat?

2024. január 02. - Tünde blog

Milyen gyakran kell etetni a sisakos kamélonokat?

 

A sisakos kaméleonok táplálásának rendszeressége az életkoruktól függ. A fiatal kaméleonoknak mindennap szükségük van táplálékra, mivel még a növekedési szakaszukban vannak. Ugyanakkor a felnőtt kaméleonok esetében elegendő minden második nap etetni. Kiemelten fontos, hogy azokat a rovarokat, amelyeket a kaméleonoknak adunk, előzetesen, megfelelő táplálékkal lássuk el annak érdekében, hogy biztosítsuk a megfelelő tápanyagbevitelt. A kalcium, D-vitamin és egyéb vitaminok biztosítása elengedhetetlen a kaméleonok egészséges fejlődéséhez. A fiatal állatok esetében napi rendszerességgel, míg a felnőtteknél minden harmadik etetéskor ajánlott a megfelelő "panírozás". Fontos megjegyezni, hogy az optimális vitaminmennyiség alkalmazása attól függ, milyen típusú vitamint használsz.
Tücsök, csótány, sáska: A kaméleonok étrendjének fő részét képezik.
Amit még igen szeretnek: Viaszmolylárva, lisztkukac, ezekből ne adjunk sokat, ne fő eleség legyen, mert ha csak viaszmolyt kap, válogatós lesz. Tapasztalatból írom.
Az életkornak megfelelő méretet válasszunk az eleség állatból, a kaméleon két szeme közötti távolság a méret.

chameleon-veiled-ready-catch-prey_488145-659.jpg

Kaméleon itatása

A kaméleonok párásítása és terráriumukban lévő növények leveleinek nedvesítése a kicsi korban elengedhetetlen, és ebben az időszakban gyakran a tenyésztő felelőssége gondoskodni róla. A növendék párduckaméleonoknak mindennapi itatásra van szükségük. Aztán már az a kérdés, hogy hogyan szoktassuk rá őket az itatásra: pipettából, fecskendőből vagy automata itatóból. A lényeg, hogy a kaméleon vízminősége kiváló legyen! Desztillált víz alkalmazása nem ajánlott, mivel hiányzik belőle a szükséges sótartalom. A csapvizet pedig ajánlott 2-3 óráig szellőztetni az itatás előtt, hogy a benne lévő fertőtlenítő klór eltávozhasson (ezt azok ismerik, akik az akvarisztika területén jártasak).

A bejegyzés trackback címe:

https://kameleonokesfajtai.blog.hu/api/trackback/id/tr2418293469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása